Ernst Triebaumer

Neuseedlersee Hügelland

Skrátka E.T symbolizuje nadpozemskú ( extraterrestrial ) kvalitu jeho vín. Jeho individuálny vinohrad Mariental je legendárny a od roku 1986 produkuje víno Blaufrankisch Mariental, ktoré sa stalo kultovým vínom v Rakúsku.Začiatok výroby vína sa rodí vo vinohrade, mieste, kde kladie veľký dôraz na správny menežment s pôdou a používa kompost so slamou pre pozitívny vplyv na rovnováhu pôdy a zvýšenú biologickú aktivitu. Toto ale samozrejme korešponduje s obmedzením počtu strapcov a odstraňovaním lístia pre odhalenie hrozna slnku a prevzdušnenie. Najdôležitejšie je triedenie hrozna počas ručného zberu, keď sa to isté miesto prejde aj tri krát. To je možné len pri vysokokvalifikovanom a motivovanom tíme. Niektorí zo zberačov pracujú pre Triebaumera viac ako 30 rokov. Taktiež sa pracuje bez kompromisov pri triedení na dopravných pásoch. Macerácia a stáčanie sú robené jemne s minimálnym mechanickým tlakom, so snahou vyvarovať sa kalu v mušte. Fermentácia červených vín prebieha 10 dní pri teplote 28 - 32 C. Malolaktická fermentácia prebieha následne spontánne. Červené vína sú ohladuplne filtrované pred fľašovaním. Medzi červenými vínami dominuje Blaufrankisch. Sladké, botrytické vína sú vytvárané len vo vhodných ročníkoch a patria medzi to naj z kategórie Ruster Ausbruch.